Mainos
Mainos

Tutkimustulokset paljastavat yllättävää tietoa ”viiden sekunnin säännöstä” – voiko lattialle pudonnutta ruokaa syödä?

Viiden sekunnin sääntö on tutkijoiden mukaan turvallinen. Kaikkea lattialle pudonnutta ei tarvitse heittää suoraan roskakoriin bakteerien pelossa.

Bakteereihin erikoistunut professori Anthony Hilton Astonin yliopistosta toteaa, että lattialle pudonnut ruoka tuskin ehtii muutamissa sekunneissa kerätä itseensä vahingollisia bakteereita.

– Lattialle tippunut ruoka ei kuitenkaan koskaan ole täysin riskitöntä, Hilton muistuttaa tiedotteessa.

Tutkimuksen mukaan bakteerien leviämiseen vaikuttaa se, miten pitkän ajan tippunut tuote on lattialla ehtinyt olemaan, mutta myös lattian pinta. Yllättäen matot ovat riskittömin alusta, kun taas laminaattilattiat nostavat bakteeririskiä.

Tulokset pohjautuvat vuonna 2014 tehtyyn tutkimukseen, jossa mitattiin paahtoleivän, pastan, keksien ja tahmeiden hedelmien keräämiä bakteereja lattiasta. Ruoka-aineiden annettiin olla lattialla kolmesta sekunnista 30 sekuntiin.

Tutkimusta johtanut professori Hilton sanoi jo tulosten selvittyä, että ne tuovat helpotusta monen sellaisen ihmisen elämään, jotka ovat käyttäneet viiden sekunnin sääntöä huolimatta siitä yleisestä harhaluulosta, että lattialle tippunutta tuotetta ei saisi enää syödä.

Lähde: Mirror

***


 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme