Mainos
Mainos

Tutkimustulokset ristiriitaisia: Onko viini terveellistä vai ei?

Viinin terveysvaikutukset aivoihin ovat ristiriitaisia, osoittavat kaksi uutta tutkimusta.

Kalifornialaisen San Diegon yliopiston tuoreen tutkimuksen mukaan maltillinen viinin juonti voi estää dementiaa ja vastaavaa kognitiivista heikkenemistä vanhemman väestön keskuudessa. Tutkimuksen mukaan vanhemmat aikuiset, jotka juovat viiniä säännöllisesti, saavuttavat 85 vuoden iän ilman dementiaa todennäköisemmin.

Vielä ei kuitenkaan kannata tarttua viinilasiin, sillä Oxfordin yliopiston tutkimus toteaa päinvastoin: jopa kohtuullinen juominen lisää Alzheimerin taudin riskiä. Tutkimus seurasi 550 aikuista yli 30 vuoden ajan. Kohtuullinen juominen tarkoitti naisilla 14 annosta ja miehillä 21 annosta viikossa.

Oxfordin yliopiston tutkijoiden mukaan maltillisen alkoholin käytön vaikutukset aivoille ovat epäjohdonmukaisia. Aivojen kuvaustutkimukset eivät tarjoa mitään todisteita siitä, että viinillä olisi positiivinen vaikutus aivoille. Edes korrelaatiota ei välttämättä ole.

The Daily Meal kuitenkin huomauttaa, että viinin juonti on yleisempää parempituloisten ja korkeammin koulutettujen keskuudessa. Tulotasoa tai koulutusta ei otettu kummassakaan tutkimuksessa huomioon, mutta molempien on huomattu vaikuttavan dementian yleisyyteen.

 ***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme