Mainos
Mainos

Unohda kalliit urheilujuomat – palautumisen superjuoma onkin tämä!

Tuoreen tutkimuksen mukaan hiilihydraattipitoiset palautusjuomat häviävät tavalliselle rasvattomalle maidolle.

Rasvattomalla maidolla on ainutlaatuisia hyötyjä kestävyysliikunnasta palutumiseen verrattuna hiilihydraattijuomaan. Tuoreessa tutkimuksessa rasvattoman suklaanmakuisen maidon juominen harjoituksen jälkeen johti verrokkijuomaa suurempaan lihasproteiinin muodostukseen ja vähempään proteiinin hajoitukseen. Lisäksi suorituskyky oli parempi seuraavan harjoituksen aikana.

Suklaamaito voittaa hiilihydraattijuoman

Tutkimuksessa suklaamaidon ja hiilihydraattijuoman vaikutuksia tutkittiin nuorilla, säännöllisesti liikkuvilla miehillä. Tutkimusjuomat sisälsivät yhtä paljon energiaa. Hiilihydraatteja maidossa oli vähemmän kuin hiilihydraattijuomassa. Maidossa on lisäksi proteiinia, jota hiilihydraattijuomassa ei ollut. Rasvaa kumpikaan juoma ei sisältänyt.

Kestävyysharjoittelun jälkeen nautitun maidon vaikutusta suorituskykyyn on tutkittu aiemmin muutamassa tutkimuksessa. Lisäksi proteiinin ja hiilihydraatin yhdistelmää on tutkittu palautumisessa lupaavin tuloksin. Suklaamaitoa pidetään erityisen hyvänä palautumisjuomana kestävyysurheilijoille, sillä se sisältää sopivassa suhteessa sekä proteiineja että hiilihydraatteja.

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot