Mainos
Mainos

Unohda kevyttuotteet! Täysrasvainen juusto voikin pitää kilot parhaiten kurissa

Maitotuotteet voivat auttaa painonhallinnassa, osoittaa tuore tutkimus.

Maidon maine on kokenut viime vuosina jonkinlaisen kolauksen. Maitotuotteita ei kuitenkaan tarvitse vältellä. American Journal of Clinical Nutritionissa julkaistu tutkimus osoittaa, että maitotuotteet voivat itse asiassa auttaa painonhallinnassa.

Tutkijat selvittivät yli 18 000 normaalipainoisen naisen maitotuotteiden käyttöä 11 vuoden ajalta. Maitotuotteita eniten käyttäneet lihoivat vuosien aikana vähemmän kuin ne naiset, joiden ruokavalioon maitotuotteet eivät kuuluneet yhtä suurissa määrin.

Mikä yllättävintä, erityisesti täysrasvaisia maitotuotteita käyttävien naisten paino pysyi kurissa vuosien varrella. Sen sijaan vähärasvaisista maitotuotteista ei näyttänyt olevan hyötyä vyötärönympärykselle.

Jäätelökioskille ei kuitenkaan kannata heti rynnätä, sillä avustavan professorin Niket Sonpalin mukaan vaikutus liittynee myös tutkittavien muihin elämänvalintoihin.

– Kun paino on alusta asti normaali, osoittaa se henkilön liikkuvan tai elävän terveellisesti.

Miksi tarkalleen ottaen maitotuotteet sitten tukevat painonhallintaa, on vielä epäselvää. Ne kuitenkin sisältävät tärkeitä ravintoaineita, kuten proteiinia, D-vitamiinia ja kalsiumia.

Yhteenvetona voisikin sanoa, että maidon ja juuston lisääminen ruokavalioon tuskin saa sinua laihtumaan lyhyellä aikavälillä, mutta kun maitotuotteet sisällyttää terveelliseen ruokavalioon, voi pitkällä tähtäimellä paino pysyä hyvin kurissa. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme