Mainos
Mainos

Unohda nakit ja perunasalaatti: "Nyt on aika räjäyttää vappulounas"

Keittiömestari Pekka Terävän mielestä perinteinen vappulounas kaipaisi hieman uudistusta.

Helsinkiläisen Michelin-ravintola Olon keittiömestari Pekka Terävä unohtaisi vappulounaalla perinteiset perunasalaatit sekä nakit ja keskittyisi sen sijaan loihtimaan yksinkertaisia mutta laadukkaita herkkuja kauden aineksista.

– Nyt on aika räjäyttää vappulounas uusiksi. Nykyinen vappu on murroksessa ruoan suhteen: ruoka kyllästyttää, joten nyt on aika muuttaa se 2000-luvulle. Itse juhla ja sen kanssa tapahtuva juhlinta ystävien ja opiskelukavereiden on tietysti hyvä juttu, mutta tuo perinteinen vappulounas ei ole enää tätä päivää, Pekka Terävä kommentoi.

Moderni vappulounas syntyy keittiömestarin mukaan tuoreista ja laadukkaista sesongin raaka-aineista, kuten sillistä, lohesta, karitsasta, parsasta tai vaikka kevätkananpojasta. Vappuherkkuja loihtiakseen ei kuitenkaan tarvitse olla huippukokki, sillä hyvä raaka-aine ei vaadi yleensä sen kummempia valmisteluja.

Mitä kaikkea vappulounaalle kannattaa loihtia? Katso videolta Pekka Terävän vinkit:

Pekka Terävän vappureseptit löydät täältä:

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme