Mainos
Mainos

Urheilijoiden ravintolisästä paljastui kiellettyjä aineita – tuote pois markkinoilta

Kiellettyjä aineita sisältävä lisäravinne on vedetty pois Suomen markkinoilta, raportoi Evira.

Sporttimekka, STBR Star Oy (Hämeenlinna) ja Power Center Oy (Kerava) ovat vetäneet pois markkinoilta unkarilaisen Hot Blood -nimisen urheilijoille tarkoitetun ravintolisän. Hot Blood sisältää RASFF-ilmoituksen mukaan trikreatiinimalaattia ja trikreatiiniorotaattia, jotka katsotaan EU:ssa hyväksymättömiksi uuselintarvikkeiksi ja joiden turvallisuutta ei ole arvioitu.

Uuselintarvikkeella tarkoitetaan elintarviketta, jota ei ole merkittävissä määrin käytetty ihmisravintona EU:n alueella ennen vuotta 1997. Uuselintarvikkeiksi katsottavien elintarvikkeiden markkinoille saattaminen on luvanvaraista ja luvan saanti edellyttää turvallisuusarvioinnin läpäisemistä. Trikreatiinimalaatin ja trikreatiiniorotaatin turvallisuudesta kuluttajille ei Saksan viranomaisten mukaan ole riittävästi tietoa.

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot