Mainos
Mainos

Usko tai älä: Oreo-keksit voivat addiktoida pahemmin kuin kokaiini ja morfiini

Suomessakin hittituotteeksi nousseet amerikkalaiset Oreo-keksit voivat tutkitusti koukuttaa – ja pahasti.

MTV:n ruokasivusto Makuja.fi kertoi maaliskuussa suomalaiset villinneestä Oreo-keksibuumista. Oreo keksit-itsessään sekä erilaiset hittikeksiä sisältävät tuotteet, kuten suklaalevyt ja jäätelöt ovat nousseet ilmiöksi erityisesti nuorten keskuudessa. Oreo-tuotteiden hurja suosio on näkynyt muun muassa risteilylaivoilla.

– Viime kesästä lähtien ollaan myyty niitä lavakaupalla. Yhdessä vaiheessa oli koko ajan toimitusongelmia: loppu, loppu, loppu. Ei vaan saatu tarpeeksi tuotteita ja ne vietiin käsistä. Nyt se isoin innostus on vähän hiipunut, mutta myydään niitä edelleenkin paljon,  Viking Mariellan tax free -myymälän myymäläpäällikkö Jukka Sulonen kertoi maaliskuussa.

Keksit voivat koukuttaa huumeitakin pahemmin?

Vuonna 2013 tehty tutkimus saattaa paljastaa syyn monen suomalaisenkin keksihimoon. Conneticutin yliopistossa toteutetun rottatutkimuksen perusteella nämä amerikkalaiskeksit voivat nimittäin olla jopa addiktoivampia kuin kovat huumeet. Tutkimuksessa pyrittiin selvittämään sokeristen ja rasvaisten ruokien koukuttavia vaikutuksia rotilla. Testituotteeksi valikoituivat Oreo-keksit. Tutkijoiden yllätykseksi suositut keksit aktivoivat huomattavasti enemmän rottien aivojen neuroneita kuin kovat huumeet, kokaiini ja morfiini. Keksit aiheuttivat siis todellista riippuvuutta huumeitakin pahemmin.

Arvostetun Forbes-lehden toimittaja pohtiikin, miksi ihmiset joutuvat vankilaan huumekaupasta, mutta ei keksien myymisestä, vaikka todellisuudessa Oreo-keksit ja muut vastaavat tuotteet voivat koukuttaa ihmisiä ja pahasti.

Lähde: Forbes

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme