Mainos
Mainos

Usko tai älä: Saatat säilyttää tomaatteja väärinpäin

Tomaattien säilyvyyteen vaikuttaa yllättävä tekijä.

Tomaattien säilymisen kannalta on oleellista, että niitä säilytetään huoneenlämmössä, sillä jääkaappi ei sovi tomaatille. Mutta jos haluat säilöä tomaatteja niin pitkään kuin mahdollista, myös sillä on yllättäen väliä, säilytätkö niitä kantapuoli ylös- vai alaspäin.

Cook's Illustrated -lehti testasi tomaatteja säilyttämällä niitä joko kantapuoli ylöspäin tai kantapuoli alaspäin huoneenlämmössä. Testissä havaittiin, että "oikeinpäin" eli kantapuoli ylöspäin säilytetyt tomaatit mätänivät paljon nopeammin kuin kantapuoli alaspäin säilytetyt. Itse asiassa kantapuoli alaspäin säilytetyt tomaatit olivat täydellisessä kunnossa vielä viikonkin kuluttua.

Tulokset johtuvat luultavimmin siitä, että tomaattiin ei pääse ilmaa ja kosteutta kantapuolen reiän kautta, kun se suunnataan hyllyn pintaa vasten. Tämä pätee kuitenkin vain, jos kanta on irti: jos kanta on vielä kiinni tomaatissa, kannattaa ne säilyttää kanta ylöspäin.

Lähde: Lifehacker

(MTV LIFESTYLE)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot