Mainos
Mainos

Uskomaton löytö: Suosta noustettiin ikivanhaa voita – edelleen syömäkelpoista!

Irlantilaisella suolla tehtiin erikoinen löytö, kun suosta nostettiin valtava kimpale vuosisatoja vanhaa voinkaltaista tuotetta.

Irlantilaiselta suolta löydetty voikimpale on haudattu maahan vuosisatoja sitten. Voi on säilynyt syömäkelpoisena aina tähän päivään asti. 

Suohon upotettu voi on kermanvalkoista maitotuotetta, joka haisee vahvalle juustolle. Vastaavia löydöksiä on tehty runsaasti Irlannista.

Aikaisimmat esimerkit historiallisista voista ovat peräti 2000 vuoden takaa. Suolta vastikään löytyneen kimpaleen epäillään olevan hyvin vanha, mutta vasta tutkimukset paljastavat voin todellisen iän.

Voita upotettiin entisaikaan suohon nimenomaan säilyvyyden takia. Ilman suolaa voi ei olisi säilynyt kauaa, joten suo tarjosi säilytykseen oivallisen viileän ja lähes hapettoman paikan. Voita on voitu upottaa suohon myös uhrilahjana jumalille.

Lähde: Atlasobscura

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme