Mainos
Mainos

Ällistyttävä vinkki: Näin helposti lumesta voi valmistaa jäätelöä – kokeile omalla vastuulla

Amerikkalaisen Luckypeach-ruokasivuston Emily Johnson paljastaa, miten lumesta voi valmistaa helposti jäätelöä. Kysymys kuuluukin, haluaako kukaan oikeasti valmistaa lumesta jäätelöä?

Ruokabloggaaja Emily Johnson muistelee idyllistä lapsuuttaan Amerikassa, kun lumisateen koittaessa oli aika lähteä ulos ”herkuttelemaan”.

–   Äitini vei minut ja veljeni ulos ison leivontakulhon kanssa. Otimme ison kulhollisen tuoretta lunta ja veimme sen sisälle. Lisäsimme kulhoon nopeasti tölkillisen kondensoitua maitoa, ennen kuin lumi ehti sulaa. Sitten laitoimme joukkoon hieman suolaa ja vaniljauutetta, kunnes lopputulos muistutti vaniljajäätelöä. Kuten aidon jäätelön kanssa, nautimme lumijäätelön suklaasiirapin ja muiden lisukkeiden kera.

Keltaisesta lumesta ei tule sitruunajäätelöä

Nykypäivänä Johnson ei valmista enää lumijäätelöä, sillä nainen asuu New Yorkissa. Suurkaupungin lumi ei varsinaisesti houkuttele kokkaamaan jälkiruokia.

–  Lumi on ruskeaa. Ilmastonmuutos on totta. Lunta sataa kerran vuodessa ja se on täynnä mustia renkaanjälkiä sekä naapurin söpön bulldogin keltaisia viestejä.

Johnson ei siis suosittele valmistamaan lumijäätelöä, jos asut kaupunkialueella. Toisaalta ruokabloggaaja muistuttaa myös, että kaupunkin saasteet voivat tehdä jäätelöön pikantin sivumakun

– Happosateet ja bussien päästöt luovat jäätelöön mukavan happoisuuden ja savuisuuden – mitä sitten jos tulevaisuuden lapsesi syntyy varustettuna kolmella kädellä? Jos haluat kokeilla tätä nostalgista herkkua, anna palaa. Yrittänyttä ei laiteta. Joka tapauksessa joku hyvä ja maistuva tappaa sinut kuitenkin.

Lumijäätelö

1 kulhollinen tuoretta lunta
Tölkillinen kondensoitua maitoa
1 tl suolaa
1 tl vaniljauutetta

1. Hae pihalta kulhollinen lunta
2. Vie lumi nopeasti sisään ja lisää joukoon kondensoitu maito
3. Lisää suolaa ja vaniljauute
4. Sekoita hyvin ja nauti heti sellaisenaan tai lisukkeiden kera.

Lähde: Luckypeach

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme