Mainos
Mainos

Vaihda tottumuksiasi! Näillä perusteilla viini tulisi oikeasti valita

Viinin valitseminen aiheuttaa monelle päänvaivaa. Seuraavan kerran pihviviiniä valitessasi ota tämä seikka huomioon!

Moni valitsee viinin ruoalle juuri lihan perusteella. Viiniasiantuntijan mukaan viini kannattaisi kuitenkin valita mieluummin lautaselta löytyvien lisukkeiden perusteella.

Erityisen tärkeää on ottaa huomioon annoksen sovittajat, eli pääraaka-aineen kanssa tarjoiltavat muut asiat, kertoo Ilkka Piiparinen Gourmand WineWine:stä.

– Jos ottaa pihvin ja minkä tahansa punaviinin, lähes kaikki toimivat yhteen. Mutta viiniä valittaessa pitää ottaa huomioon muut komponentit, Piiparinen muistuttaa. 

Tämä komponentti on kaikkein tärkein

Annoksen pääraa-ainetta ei saa kuitenkaan kokonaan unohtaa. Viiniä valittaessa on tärkeä ottaa huomioon esimerkiksi se, mistä osasta lammasta ruoka valmistetaan.

Piiparinen mainitsee kuitenkin yhden lautaselta löytyvän asian erityisen tärkeäksi ja huomioon ottamisen arvoiseksi.

– Kastike on ykkönen jonka kautta viini kannattaa valita.

Ruokaviiniä valittaessa kannattaakin ottaa huomioon erityisesti se, mistä kastike on tehty – ja miten se on tehty.

– Vasta kastikkeen jälkeen tulevat muut komponentit, jotka määrittelevät viinin paremmin, Piiparinen kertoo.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme