Mainos
Mainos

Välimäki ja Vottonen valmiina haasteeseen: "Suomen paras ravintola" – tämän verran maksaa 20 ruokalajin menu Palacessa

Vuoden 2016 joulukuussa ovensa sulkenut legendaarinen helsinkiläisravintola Palace tekee näyttävän paluun. Royal Ravintoloiden haltuun siirtynyt Palace avaa ovensa upeasti remontoituna ja tähtää gastronomian huipulle.

Yli 64 vuotta toiminnassa ollut ja viime joulukuussa ovensa sulkenut ravintola Palace avautuu uuteen loistoonsa. Ravintolan virallinen avajaispäivä on ensi viikolla, mutta jo tänään perjantaina 17.11. keittiöhenkilökunta pääsee harjoittelemaan ensimmäisen kunnon serviisinsä sekä lounaalla että illallisella.

Palacen ravintolatoiminnan napannut Royal Ravintolat aikoo nostaa klassikon uuteen kukoistukseen ja huipputason saavuttamiseksi keittiöön onkin värvätty alan kovimmat ammattilaiset. Keittiön ottavat haltuun Suomen kaikkien aikojen menestynein keittiömestari Hans Välimäki sekä hänen aisaparinsa, niin ikään menestynyt keittiömestari Eero Vottonen.

Ravintola Palacen julkisivu on vielä osittain remontissa, mutta myöhemmin asiakkaat pääsevät esimerkiksi nauttimaan merinäköalasta Helsingin kattojen yllä Palacen terassilla.

Vottonen lupaa, että Palace ei tule pettämään fine diningin ystäviä. Tavoitteena on, että Palacesta tulee Suomen paras ravintola.

– Suomesta puuttuu tällä hetkellä kokonaan tämän tason ravintola. Koimme, että nyt on oikea aika avata jälleen korkean palvelutason fine dining -ravintola, Vottonen kertoi torstaina Palacen kutsuvierasavajaisissa.

Aika näyttää, mille tasolle paluun tekevä Palace yltää ja saadaanko Suomen ravintolakartalle kenties lisää Michelin-tähtiä – tavoitteet ovat joka tapauksessa korkealla ja annoksissa käytettävät raaka-aineet huippuluokkaa. 

– Meillä on kaupungin, ellei koko Suomen parhaat raaka-aineet. Vaikka käytämme toki myös lähiruokaa, saamme paljon laadukkaita tuotteita myös maailmalta. Emme ole jämähtäneet pelkkään lähiruoka-ajatteluun, Vottonen kertoo.  

Tarjolla yksi 20 ruokalajin menu

Vottosen mukaan Palacessa tullaan tarjoilemaan illallisella noin 20 ruokalajin menua. Erillistä ala carte -listaa ei varsinaisesti ole, vaan asiakkaille on tarjolla yksi menu. Toki palvelua räätälöidään myös niille asiakkaille, jotka eivät välttämättä halua tulla syömään pitkää menua.

– Menu tulee olemaan 150-160 euron luokkaa, Vottonen paljastaa.

Viime vuosina monissa huippuravintoloissa on totuttu tarjoilemaan keittiön antimia yllätysmenun muodossa: asiakas ei siis ole etukäteen tiennyt, mitä tuleman pitää. Palacessa yllätysmenuajattelusta on kuitenkin luovuttu ja asiakas näkee etukäteen, mitä ruokalista pitää sisällään.

Peruuttamatta jätetystä pöytävarauksesta sakotetaan Ravintola Palacessa 150 euroa asiakasta kohden. Kyseessä on maailmalta Suomeen rantautuntu käytäntö, jolla pyritään ehkäisemään turhat varaukset. 

– Yllätysmenujen aika on mielestäni hieman ohi.

Laadukkaan ruoan lisäksi Palacessa panostetaan myös juomapuoleen. Ravintolan yhteydessä toimii tuttuun tapaan American Bar -baari. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme