Mainos
Mainos

Valkosipulista entistäkin parempaa – kokeile yksinkertaisia niksejä!

Valkosipulin voimakas aromi kruunaa monet ruoat, mutta tiedätkö, että muutamalla kikalla saat valkosipulinkynnestä vieläkin enemmän makua irti?

Valkosipulin voimakkuutta voi säädellä erilaisilla valmistustavoilla.

Paahda

Jos haluat valkosipuliin pehmeän maun, paahda kokonaista valkosipulia uunissa, jolloin kynsistä tulee pehmeitä ja makeita. Paahdetut valkosipulit sopivat lähes minkä tahansa ruoan kanssa.

Kuullota 

Valkosipuli palaa helposti, jolloin makuun tulee ikävä, kitkerä sävy. Älä käräytä valkosipulia kuumalla pannulla muun ruoan kanssa, vaan kuullota sitä miedolla lämmöllä 30–45 sekuntia. Usein jo se riittää tuomaan aromit esille.

Leikkaa tai purista

Jos haluat erityisen vahvaa makua, purista valkosipuli esimerkiksi valkosipulinpuristimella. Jos taas miedompi maku riittää, leikkaa kynsi veitsellä.

Raasta

Jos kaapistasi ei löydy valkosipulinpuristinta, mutta haluat kynnestä kaikki mehut ja aromit irti, hyödynnä raastinta. Juustoraastin käy erinomaisesti myös valkosipulinkynnen raastamiseen. 

Lähde: Popsugar


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme