Mainos
Mainos

Valmista itse makuhermoja hiveleviä makuvesiä

Veteen saa ihastuttavia makuvivahteita, kun sen sekaan laittaa esimerkiksi erilaisia marjoja, yrttejä ja hedelmiä.

Vettä täytyy päivittäin juoda runsaasti, jotta keho ja mieli pysyvät virkeinä. Veden voi juoda sellaisenaan tai siitä voi valmistaa itse herkullisia makuvesiä.

Makuyhdistelmiä

Makuyhdistelmiä keksiessä vain taivas on rajana. Tärkeää on kuitenkin suosia ainoastaan tuoreita aineksia, jotta maku on miellyttävä. Suurin osa kaikista hedelmistä, yrteistä ja marjoista sopii makuveden tekoon. Myös osaa vihanneksista voi hyödyntää makuveden teossa, muun muassa kurkku on tästä oiva esimerkki. Kannattaa kuitenkin muistaa, että esimerkiksi banaani ei koostumuksensa vuoksi ole paras vaihtoehto makuveden teossa.

Vaihtoehtoja

Kurkku, minttu ja sitruuna

Lime ja mansikka

Sitruunamelissa, kiivi ja minttu

Vesimeloni, vadelma ja rosmariini

Vadelma ja lime

Valmistus

Laita ainekset sopivan kokoisen kipon pohjalle. Ainekset voi joko laittaa kulhoon sellaisenaan tai voimakkaampaa makua kaipaavat voivat hieman murskata aineksia. Sekaan voi myös sirotella hieman sokeria, jos kaipaa lisää makeutta. Kaada sitten ainesten päälle hieman jäitä tai ainoastaan raikasta vettä.

Lue myös:

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme