Mainos
Mainos

Valmistajalta yllätysveto: Uncle Ben's - ja Dolmio-kastikkeisiin varoitusetikettejä – syö vain kerran viikossa!

Dolmion ja Uncle Ben'sin runsassuolaisimpia tuotteita tulisi syödä korkeintaan kerran viikossa, ohjeistaa itse valmistaja, Mars. 

Ruokajätti Mars ilmoitti torstaina uudesta viisivuotisesta terveys- ja hyvinvointiohjelmastaan. Yhtiö aikoo laittaa osaan Uncle Ben’s ja Dolmio -ateriakastikkeistaan ja ateria-aineksistaan varoitusmerkinnän siitä, että tuotetta pitäisi syödä vain harvakseltaan. Merkintä perustuu kastikkeiden sisältämään runsaaseen sokeri-, suola- ja rasvapitoisuuteen.

Tulevien merkintöjen tarkoituksena on auttaa kuluttajia erottamaan ruoat, joita kannattaa syödä päivittäin ruoista, joita kannattaa sisällyttää ruokavalioon vain silloin tällöin, eli maksimissaan kerran viikossa.

Varoitusetiketit ovat ensimmäinen askel yhtiön laajassa ohjelmassa. 

Mars sitoutuu myös vähentämään suolaa tuotteissaan keskimäärin 20 prosentilla vuoteen 2021 mennessä. Myös lisätyn sokerin määrää on tarkoitus vähentää vuoteen 2018 mennessä tietyissä tuotteissa. Lisäksi Uncle Ben’s tuoteperheeseen aiotaan tuoda lisää monivilja- ja täysjyvävaihtoehtoja. 

Makuja.fi ei tavoittanut Mars Finlandin edustajaa kommentoimaan, vaikuttaako terveys- ja hyvinvointiohjelma myös Suomessa myytäviin tuotteisiin. 

Lähteet: The Guardian, Mars

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme