Mainos
Mainos

Vältä tätä ruoka-ainetta päivällä – Nukahtamisvaara!

Uusi tutkimus osoittaa, että rasvapitoiset ruoat lisäävät uneliaisuutta.

Ison rasvaisen hampurilaisen syömisen jälkeen saattaa haukotuttaa. Yhdysvaltalaisen tuoreen tutkimuksen mukaan rasvaisen ruoan syömisellä on havaittu yhteys kasvavaan väsymykseen ja unisuuteen päiväsaikaan.

– Näyttää siltä, että rasvainen ruokavalio vähentää valppautta akuutisti. Tällä voi olla vaikutusta yksilön toimintakykyyn ja siten myös turvallisuuteen, tutkija ja psykologian professori Alexandros Vgontzas kertoi Sleep-lehdelle.

Tutkimukseen osallistui 31 normaalipainoista aikuista, joista kukaan ei sairastanut uniapneaa. Tutkittavat viettivät neljä yötä putkeen laboratoriossa. Heidän ruokavalioitaan ja unisuuttaan tarkkailtiin.

Tutkijat huomasivat, että rasvaisen ruoan kulutus väsytti tutkittavia. Sen sijaan hiilihydraateilla huomattiin olevan virkistävä vaikutus koehenkilöihin.

Tutkijat eivät löytäneet yhteyttä väsymykseen tai virkistymiseen proteiinin kulutuksesta.

(MTV3)

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot