Mainos
Mainos

Vanhemmat syöttivät lapsilleen pelkkiä keksejä ja ranskalaisia – esikoululta radikaali ratkaisu

Brittiläinen päiväkoti on kieltänyt lapsia ottamasta mukaan omia eväitä. Kieltoon päädyttiin, kun vanhemmat pakkasivat toistuvasti pienille lapsilleen lounaaksi mukaan suklaata, keksejä ja kylmiä McDonald’sin ranskanperunoita.

St. Mary Magdalene Catholic Primary Schoolin rehtori Rosemarie Jones haluaa, että lapset syövät tästedes päiväkodin ilmaiseksi tarjoaman lämpimän aterian epäterveellisten eväiden sijasta.

Koteihin lähetetty kirje, jossa asiasta kerrottiin, on herättänyt vanhemmissa kritiikkiä. Kritisoijien mukaan lapsilta viedään kiellon mukana valinnanvapaus. Eräs nimettömänä pysyttelevä vanhempi totesi, ettei hänen lapsensa tule syömään yhtikäs mitään, jos päiväkotiin ei saa viedä omia eväitä. Vanhemman mukaan uusi sääntö on epäreilu.

Rehtorin mukaan sääntö on kuitenkin pikkulasten omaksi parhaaksi.

– Me olemme tehneet tämän hyvistä syistä. Lasten on tärkeää saada ravitseva ateria. Tarjoamme aterian ilmaiseksi, joten vanhemmille tämä on säästöä, Jones toteaa.

– Monet lapset ovat tuoneet lounaaksi esimerkiksi kaksi suklaapatukkaa ja jogurtin, kylmiä ranskalaisia ja makkaroita tai paketin keksejä tai pussin sipsejä. Olemme nähneet lapsilla myös kylmiä hampurilaisaterioita. Miten tämä voisi olla terveellistä?

Lounaseväiden kielto koskee vain 2-vuotiaita ja sitä nuorempia. 3–6-vuotiaat saavat jatkossakin pakata lounaan kotoa mukaansa. 

Lähde: Daily Mail

Katso videolta, mitä 4-vuotias suomalaispoika Edvin valitsi, kun hän pääsi itse vastaamaan perheen ruokaostoksista. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme