Mainos
Mainos

Vanhentuneesta leivästä syömäkelpoista – kokeile helppoa vinkkiä

Tiesitkö, kuinka vanhentuneesta leivästä saa jälleen syömäkelpoisen?

Helpolla vinkillä rapeutensa menettäneen leivän voi saada maistumaan samalta kuin tuoreen.

Erilaisten patonkien, maalaisleipien ja ciabattojen rapea kuori tekee niistä herkullisia, mutta harvoin leipä säilyttää ominaisuutensa yli vuorokauden jälkeen ostamisesta. Etenkin kovakuorinen tuore leipä kärsii säilytyksestä usein nopeasti, eikä se ole usein enää edes vuorokauden jälkeen tuoreen makuinen.

Helpon vinkki vanhentuneen leivän pelastamiseen on kastella se ensin hanan alla vedellä. Tämän jälkeen leipä laitetaan noin 230-asteiseen uuniin 5–7 minuutiksi. Vesi ja paistaminen  muuttavat leivän jälleen tuoreen oloiseksi.

Katso videolta, kuinka vanhentunut leipä pelastetaan!

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme