Mainos
Mainos

Vappu Pimiän hurja ruokaremontti karisti raskauskilot: "Eivät ne sula sinne synnytyslaitokselle"

Vappu Pimiä sai aineenvaihduntansa jälleen toimimaan jättämällä ruokavaliostaan suolan, sokerin, viljat ja maitotuotteet. Kuukauden puhdistuskuuri auttoi karistamaan raskauskilot, ja pieneksi jääneet vaatteet mahtuvat jälleen päälle.

Vappu Pimiä huomasi jo esikoisensa Violan syntymän jälkeen, että raskauskilojen karistaminen voi olla yllättävän vaikeaa.

– Minulla vaan on tällainen kroppa, että ne raskauskilot eivät vain sula sinne synnytyslaitokselle tai imettämiseen.

Toisen raskauden jälkeen vaatteet tuntuivat taas pieniltä, joten Pimiä päätti kokeilla kuukauden puhdistuskuuria ja jätti ruokavaliostaan kokonaan pois suolan, sokerin, viljat, maitotuotteet ja alkoholin.

Käytännössä hän söi runsaasti kasviksia sekä puhtaita proteiineja kuten kanaa, kalaa ja kananmunia.

Maustaminen haasteena

Sokerin pois jättäminen oli yllättävän helppoa, mutta ruoan maustamisessa oli omat haasteensa, sillä suola oli kiellettyjen aineiden listalla. Etenkin kalaan oli hankalaa saada makua ilman suolaa.

– Käytin paljon yrttejä, sitruunamehua ja hyvää laadukasta oliiviöljyä. Kanan kanssa chiliä, inkivääriä ja intialaisia suolattomia mausteseoksia.

Kilojen karistaminen ei ollut ainoa kimmoke puhdistuskuurin aloittamiselle.

– Kehon puhdistuminen oli minusta äärimmäisen kiinnostavaa. Koskaan en ole tällaista kokeillut, joten varmaan tässä iässä oli ihan hyvä kokeilla.

Ruokavaliomuutos vaikutti monella tavalla positiivisesti. Pimiällä on jälleen vaatekaappinsa koko sisältö käytössään, aineenvaihdunta toimii ja olo on energinen. Myös unen laatu parantui huomattavasti.

– Nukun todella hyvin nyt. Mieheni oli myös samalla kuurilla ja hänkin nukkuu todella hyvin. Me olemme aina olleet hyviä nukkujia, mutta nyt nukumme todella sikeästi.

Eron huomaa myös siinä, että öisinkin on helppo nukahtaa uudestaan sen jälkeen, kun vajaan vuoden ikäinen Selma herättää. Ennen Pimiä saattoi valvoa yöllä kolmekin tuntia saamatta uudelleen unta.

Säännöllinen ateriarytmi on tärkeä

Kuuri osoitti myös sen, kuinka tärkeää on noudattaa säännöllistä ateriarytmiä.

– Kun on kaksi lasta, niin itsestään tulee huolehdittua vasta kaikista viimeisenä. Siinä kohtaa kun olisi oma vuoro syödä, on taas kiire jonnekin. Omat ruokailuvälit ovat välillä venähtäneet kahdeksaan tuntiin, joka on todella huono juttu.

Kun pitää tiukasti kiinni siitä, että syö neljän tunnin välein, tulee syötyä terveellisemmin eikä mielitekojakaan ehdi tulla niin paljon.

Kuukauden puhdistuskuurin jälkeen Pimiä aikoo palata takaisin kultaiselle keskitielle syömisen suhteen, eikä aio asettaa itselleen ehdottomia kieltoja ruoan suhteen. Herkutkin ovat sallittuja, ainakin viikonloppuisin.

Yksi muutos kuurista jää kuitenkin pysyväksi.

– Luulen, että kasvisten käyttö lisääntyy tämän myötä vielä entisestään.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme