Mainos
Mainos

Varo! Light-limun ja alkoholin yhteisvaikutus voi olla kohtalokas

Northern Kentuckyn yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan keinotekoisilla makeutusaineilla makeutetut juomat voivat vahvistaa alkoholin vaikutuksia.

Tutkimuksen mukaan light-limuja drinkkien pohjana nauttivat saattavat yllättäen humaltua enemmän kuin saman määrän keinotekoisten makeutusaineiden sijaan sokeria sisältäviä drinkkejä juoneet.

TIESITKÖ? Terveysasiantuntijoiden mukaan alkoholia ja energiajuomia ei kannattaisi sekoittaa keskenään.

Sokerittomasta juomasta voimakkaampi humala?

Tutkimuksessa selvitettiin sitä, millaisia määriä alkoholia kahdenkymmenen miehen ja naisen uloshengitysilmasta pystyttiin mittaamaan drinkin juomisen päätteeksi. Selvisi, että sokerittomia juomia osana drinkkejä juoneet saattoivat puhaltaa jopa 25 prosentia korkeampia lukuja kuin ne, joiden juomasekoitukset sisälsivät sokeria.

Syyksi todettuun ilmiöön epäillään sitä, että sokeroidut juomat hidastavat alkoholin matkaa verenkiertoon. Samanlainen vaikutus on aiemmin todettu ruoan kohdalla, sillä alkoholia nautittaessa ruoka hidastaa alkoholin matkaa verenkiertoon.

– Alkoholia käyttävien pitäisi olla tietoisia tästä ilmiöstä, tutkimukseen osallistunut Cecile Marczinski toteaa.

– Nuoret naiset saattavat olla erityisen haavoittuvaisia tässä asiassa, koska he käyttävät usein sokerittomia limuja alkoholipitoisten drinkkien pohjana. Nuorilla naisilla on myös taipumus rajoittaa syömistään juodessaan alkoholia kontrolloidakseen päivän aikana nautittuje kalorien määrää ja omaa painoaan, asiantuntija jatkaa. 

Lähde: Daily Mail

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme