Mainos
Mainos

Vasta 16-vuotiaat pojat myyvät jäätelöä Helsingin keskustassa: "Pitää tehdä tosi paljon töitä"

Kahden teini-ikäisen helsinkiläispojan kunnianhimoinen suunnitelma jäätelön myymisestä oman yrityksen alla on lähtenyt hyvin käyntiin.

Joakim Strandström, 16, ja Henrik Kuhlefelt, 16, ryhtyivät myymään jäätelöä oman yrityksen, Jäätelö Kamujen, nimissä, kun kesätöitä ei kuulunut. Pojat kertovat MTV:lle, että työt ovat lähteneet mukavasti käyntiin ja jäätelö on käynyt kaupaksi – hieman säästä riippuen.

– Meillä meni tosi hyvin lauantaista sunnuntaihin, mutta eilen ja toissapäivänä ei mennyt ihan niin hyvin. Ei kuitenkaan kannata lannistua. Välillä on parempia päiviä ja välillä huonompia. Jo se, että pyöräilee ympäriinsä, tuo mainosta omalle firmalle, ja ehkä seuraavalla kerralla tullaan jo ostamaan, Henrik toteaa.

– Montaa eri makua on mennyt tosi paljon – ja eri maut ovat aika tasavertaisia. Itse tykkään tosi paljon mansikasta, sillä siinä on 30 prosenttia mansikkaa ja sen maistaa. Olen suuri jäätelön ystävä, Henrik jatkaa.

Jäätelö liikkuu sähköpyörillä

Jäätelö Kamujen idea on kaupata laadukasta suomalaista jäätelöä sähköpyörien kuljettamana.

– Me pyöräilemme sähköpyörillä, joiden takaosassa meillä on peräkärryt ja kylmälaukut, jotka toimivat akulla. Kylmälaukuissa meillä on jäätelöä, jota me myymme Kulosaaressa, Herttoniemessä ja matkalla ydinkeskustaan. Keskustassakin myymme jäätelöä hyvällä säällä, Joakim kertoo.

– On ollut tosi kivaa. Nyt pääsee näkemään, miltä tuntuu olla yrittäjä. Pitää tehdä tosi paljon töitä, Henrik toteaa.

Pojat ovat erityisen tyytyväisiä siihen, että matkaa päätettiin lopulta ryhtyä taittamaan sähköpyörillä. Harva tulee ajatelleeksi, että yksinomaan mukana kulkeva kylmälaukku painaa parikymmentä kiloa – ja tämän päälle on jaksettava vetää perässä myös itse jäätelöt.

– Se oli hyvä ratkaisu, että käytämme sähköpyöriä, Henrik kertoo.

"Parasta on, että saa olla ulkona"

Kaikkein tyytytyväisimpiä pojat ovat kuitenkin siihen, että he saavat työskennellä ulkoilmassa – juuri silloin, kun itse haluavat.

– Parasta on, että saa olla ulkona ja valita milloin tekee töitä. Jos sataa, ei tarvitse istua kioskissa odottamassa, että asiakkaaksi tulee yksi ihminen kolmessa tunnissa. Jos sataa, niin me kierrämme ehkä pienen rundin ovelta ovelle, mutta sitäkään meidän ei ole pakko tehdä, koska meillä ei ole työnantajaa. Päätämme itse, milloin teemme töitä, Henrik kertoo.

Sosiaalisessa mediassa useat ovat miettineet sitä, kuinka kaksikon onnistuu löytämään kuumana kesäpäivänä juuri silloin, kun jäätelöä tekee eniten mieli. Pojat vakuuttavat tekevänsä kaikkensa sen eteen, etteivät he jää keltään huomaamatta.

– Usein me itse pysäytämme asiakkaan, Joakim kertoo yrityksen filosofiasta.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme