Mainos
Mainos

Väsyttääkö? Syy voi löytyä näistä ruoka-aineista

Alkoholi väsyttää – eikä tämä tule suomalaisille yllätyksenä. On kuitenkin olemassa myös lukuisia muita ruoka-aineita, jotka tekevät olosta vetämättömän.

Vesirinkelit

Jalostetuista jauhoista valmistetut leivät sisältävät paljon hiilihydraatteja, mutta eivät juuri kuitua, joka auttaisi muuttamaan hiilarit jatkuvaksi energiavirraksi. Tästä syystä et tunne oloasi energiseksi, vaan väsymys pääsee yllättämään. Vesirinkelit eli bagelit ovat yksi pahimmista aamiaisista, joita voit syödä, jos tavoitteena on tehokas ja tuottelias päivä.

Kofeiini

Vaikuttaa erikoiselta, sillä juot aamukahvia piristyäksesi, mutta kofeiini voi itse asiassa tehdä olon väsyneeksi. Kofeiini on nimittäin vain kemiallinen stimulantti, joka saa olon valppaaksi. Kun tuo piristys kuluu pois, olemme takaisin alkupisteessä ja jopa väsyneempiä, sillä olemme kuluttaneet kaiken oikean energian kofeiinihuipun aikana.

Murot

Kulhollinen muroja on täynnä hiilihydraatteja, jotka aiheuttavat jonkun ajan päästä energiaromahduksen. Jos murot ovat todella sokerisia, ongelma on pahempi. Sokeri vapauttaa insuliinia elimistöön ja insuliini puolestaan vapauttaa aivoihin aminohappo tryptofaania, joka tekee olon väsyneeksi.

Kirsikat

Kirsikat ja kirsikkamehu ovat täynnä unettavaa melatoniinia, joten ne kannattaa säästää iltapalaksi.

Lähde: Fox News

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme