Mainos
Mainos

Vauhdita lihasten kasvua – valitse lautaselle oikeita ruokia

Lihakset eivät kasva pelkällä nousujohteisella treenillä. Harjoittelun lisäksi myös ruokavalion tulee olla kunnossa. 

Lihasten kasvu vaatii ruokavalioon riittävästi proteiinia. Men's Health listasi ruokia, jotka edesauttavat tulosten saamista. Kokeile!

Kananmunat

Kananmunan proteiini on laadukasta, ja tarvitset sitä määrällisesti vähemmän kuin muita proteiineja saavuttaaksesi samat lihastenkasvatuksen edut.

Mantelit

Mantelien sisältämä E-vitamiini on tärkeää etenkin kovan treenin jälkeen, sillä vitamiini ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia vahinkoja ja nopeuttaa siten lihasten kasvua ja toipumista treenistä.

Lohi

Proteiini ja terveelliset omega-3-rasvahapot ovat täydellinen yhdistelmä lihastenkasvatukseen. Rasvahapot voivat nopeuttaa lihasten palautumista, ja kalan syömisellä on lisäksi lukuisia terveyshyötyjä.

Jogurtti

Jogurtti sisältää sopivassa suhteessa proteiinia ja hiilihydraatteja. Maustamaton jogurtti sopii hyvin syötäväksi esimerkiksi treenin jälkeen.

Naudanliha

Liha sisältää paitsi proteiinia myös rautaa ja sinkkiä, jotka kaikki ovat tärkeitä lihasten kannalta. Valitse erityisesti vähärasvaisia lihanosia.

Muista myös juomat

Sen lisäksi, että valitset lautaselle oikeita ruokia, kannattaa myös juomiseen kiinnittää huomiota. Muista juoda riittävästi vettä joka päivä ja etenkin treenin yhteydessä. Kahvistakaan ei tarvitse luopua. Tutkimuksissa on todettu, että kofeiini ennen treeniä voi auttaa antamaan suoritukselle lisää kestoa ja tehoa. 

Lähde: Men's Health


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme