Mainos
Mainos
Mainos

Vegeä grilliin! Näin loihdit maukkaat kasvisherkut grillissä

Herkkusienet, maissi ja kasvisvartaat ovat tuttuja grilliherkkuja suomalaisille. Tänä päivänä kasvisten saralta löytyy kuitenkin myös paljon muita vaihtoehtoja, jotka sopivat grillattaviksi - sellaisenaan tai vaikkapa makkaran tai grillipihvin seuraksi.

– Nykyään yhä useampi haluaa syödä kasvisruokaa tai yksinkertaisesti kevyemmin – myös silloin, kun grillataan. Kun grilliin valitsee herkullisia kasvisvaihtoehtoja, voi taata sen, että grilliherkut maistuvat koko porukalle, Freshin markkinointipäällikkö Arja Sarre toteaa.

Sydänsalaatista valmistuu grillissä helposti myös kaikkien salaattien klassikko, caesar-salaatti. Levitä grillatun sydänsalaatin päälle pakkauksesta mukana oleva caesar-kastike, krutongit ja parmesan-juusto. Mikäli klassikkosalaatista haluaa tehdä tuhdimman version, voi sen joukkoon lisätä kanaa, kalaa, katkarapuja - tai vaikkapa siivutetun grillipihvin.

fresh3 (1)

Sydänsalaatin maku paranee entisestään grillissä

Suomalaisille toistaiseksi hieman tuntemattomampi kasvis, sydänsalaatti, sopii täydellisesti grilliin. Harhaluulo siitä, ettei salaattia voisi grillata on syytä heittää tulevana kesänä nuotioon, mikäli tuttujen grilliherkkujen rinnalle haluaa tuoda jotain uutta - ja vieläpä terveellistä.

– Moni ei tule ajatelleeksikaan sitä, että myös salaattia voi grillata. Olin itsekin kuin ällikällä lyöty, kun maistoin ensimmäistä kertaa grillattua sydänsalaattia, sillä se oli ihan älyttömän hyvää. Rakenteeltaan jämäkkä sydänsalaatti sopii erittäin hyvin grilliin ja sen makuun tulee hyviä vivahteita grillistä, Sarre kertoo.

Grillatussa sydänsalaatissa on myös se hyvä puoli, että salaatti on valmis tarjottavaksi jo muutamassa minuutissa. Kauniin värin pinnalleen saavan sydänsalaatin kypsymistä kannattaa siis seurata grillin äärellä.

– Sydänsalaatin pinnalle voi sipaista juuri ennen grillausta hieman ruokaöljyä. Pikaisen grillauksen jälkeen salaatin voi maustaa pakkauksessa mukana olevalla sitruunavinegrettellä, Sarre vinkkaa.

Täytetyt grillipaprikat voi nauttia sellaisinaan kasvisateriana tai käyttää kasvislisukkeina lihan rinnalla. 

fresh1 (1)

Täytetyt paprikat ovat ruokaisaa grilliherkkua

Paprika on suomalaisille tuttu vihannes, joka sopii erittäin hyvin myös grillattavaksi. Kypsennettäessä paprikan maku muuttuu entistä makeammaksi ja grillin aromi tarttuu siihen erityisen hyvin. Paprikat soveltuvat ihan sellaisenaan grillattavaksi pääruoaksi, jos niihin valitsee tuhdit täytteet.

– Täksi kesäksi ruokakauppoihin tulevat myyntiin miedommat, tuorejuustotäytteiset keltaiset paprikat ja tujummat, kasvis- ja chilitäytetyt punaiset paprikat. Pakkaukseen kuuluu myös juustoraaste, jonka voi halutessaan ripotella ennen grillaamista paprikoiden pinnalle, Sarre kertoo.

Paprikoiden grillaamisessa maltti on valttia, eikä niiden kanssa kannata kiirehtiä. Parhaan lopputuloksen saa aikaan, kun täytettyjen paprikoiden pintaan grillataan ensin kaunis väri ja sen jälkeen ne jätetään kypsymään grillin ylätasolle noin 200-asteiseen grilliin, kansi suljettuna. Tällöin sekä paprikat että täytteet kypsyvät tasaisesti.

Raikas salaatti täydentää grilliaterian

Hetki-salaattisekoituksesta on helppo loihtia nimensä mukaisesti hetkessä raikas salaatti grilliruokien seuraksi.


Grillissä kypsyvien herkkujen makumaailmaa täydentävät ja keventävät usein erityisen hyvin raikkaat elementit salaatit. Mikäli grillissä kypsyvien pääraaka-aineiden seuraksi haluaa tuoda raikasta vastapainoa, kannattaa harkita hyvällä kastikkeella höystetyn salaatin tarjoamista lisukkeena.

– Erilaiset vihersalaatit ovat oikein sopivaa tarjottavaa, mutta suosittelen erityisesti coleslaw-salaattia, joka on muodostunut perinteiseksi lisukkeeksi usein raskaalle grilliruoalle. Coleslaw sopii erityisen hyvin lisätäytteeksi myös esimerkiksi grillissä lämpenevien, savulohella täytettyjen picnic-hampurilaisten seuraksi, Sarre vinkkaa.

 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme