Mainos
Mainos

Video paljastaa: Näin syntyy Suomen suosituin ruisleipä

Ennen kuin Ruispalat päätyvät parempiin suihin, ne käyvät läpi lukuisia eri valmistusvaiheita. Katso videolta, miltä prosessi oikein näyttää. 

Ruispalat on leipä, jonka jokainen suomalainen taatusti tuntee. Ensimmäiset Vaasan Ruispalat leivottiin vuonna 1991, ja tämän jälkeen ne ovat löytäneet nopeasti tiensä suomalaisten suosikiksi. Vaikka leipä on monelle meistä erittäinkin tuttu, harva on taatusti tietoinen siitä, miten tämä leipä oikein päätyy ruokapöytiimme.

Makuja.fi pääsi tutustumaan Vaasan leipomon tuotantotiloihin ja seuraamaan, millaisia vaiheita leipä käy läpi, ennen kuin se päätyy kauppojen hyllyille.

Kaikki lähtee liikkeelle esitaikinan valmistuksesta

Ruistaikinan valmistus etenee kolmessa vaiheessa, ja se aloitetaan edellisen päivän leivonnassa käytetystä valmiista ruistaikinasta talteen otetusta hapanjuuresta. Kun hapanjuureen lisätään ruisjauhoa ja vettä, käymisen jälkeen saadaan valmis esitaikina eli raski.

Tiesitkö? Vaasan Ruispaloja valmistetaan vuosittain yli 18 miljoonaa kiloa. 

Kun raskiin lisätään vettä, jauhoa, perunahiutaleita, suolaa ja hiivaa, saadaan taikina, joka on valmis seuraavia aiheita varten.

Katso videolta, mitä kaikkea seuraavan kolmen tunnin aikana leipomossa oikein tapahtuu. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme