Mainos
Mainos

Viikossa terveemmän näköiseksi – saavuta kesäkunto pikavauhtia!

Haluatko viikossa kohti parempaa kesäkuntoa? Toimi näin!

Juo enemmän vettä

Vesi on välttämätöntä ja erityisen tärkeää laihtumisesta haaveilevalle. Voit maustaa vettä esimerkiksi sitruunalla tai kurkulla.

Älä juo pelkkää vettä

Vaikka vedenjuonnista tulee huolehtia, juo myös muuta. Jos suunnittelet puhdistuskuuria, jossa joisit pelkkää vettä tai mehua, joudut taatusti mielitekojen piinaamaksi ja repsahdat helposti epäterveellisiin ruokiin.

Vähennä suolaa

Suurin osa suomalaisista saa liikaa suolaa. Suola puolestaan aiheuttaa turvotusta. Vältä siis suolaisia ruokia äläkä lisää suolaa valmiin annoksen päälle.

Älä luovu kokonaan tietyistä ruoka-aineryhmistä

Täysi kieltäytyminen esimerkiksi gluteenista tai sokerista ei ole tarpeen, sillä kun jätät jotain pois ruokavaliosta kokonaan, tulet helposti korvanneeksi sen jollain muulla. Luota mieluummin kohtuuteen.

Lisää kuidunsaantia

Suosi runsaskuituisia täysjyväviljatuotteita ja kasviksia. Kuitua saat niin parsakaalista kuin paprikastakin. Kuitu pitää nälkää ja edesauttaa ruoansulatusta.

Älä tartu pillereihin

Laihdutuspillerit ja -jauheet eivät tuo toivottua lopputulosta.

Tarkkaile annoskokoja

Annoskoot ovat kriittinen asia, kun kyse on laihdutuksesta. Annoskoot karkaavat helposti käsistä, joten tarkkaile, kuinka paljon ruokaa lautasellesi otat.

Älä keskity pelkkiin kaloreihin

Etenkin ravintoloiden listoilla vähäkaloriset tuotteet saattavat olla täynnä suolaa, jolloin niitä kannattaa vältellä. Muista myös, ettei energiansaantia pidä vetää liian minimiin. Sopiva laihdutustahti on 0,5–1 kiloa viikossa.

Ole positiivinen

Mielen voimaa ei kannata väheksyä. Positiivinen ajattelu auttaa motivoitumaan painonpudotukseen.

Älä odota ihmeitä

Muista, ettei viikon terveellinen syöminen vielä muuta koko kroppaasi. Se voi kuitenkin vähentää turvotusta ja näkyä siten hoikempana olemuksena. Rasvan sulaminen vaatii kuitenkin pitkäjänteisyyttä ja sitkeyttä. 

Lähde: Techinsider


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme