Mainos
Mainos

Viinimarjoista kaikki irti – yllättävä käyttötapa lehdille!

Viinimarjat ovat kypsyneet ja satoa kerätään nyt ympäri Suomen.

Marjojen lisäksi myös mustaviinimarjan lehdet voi halutessaan hyödyntää. Eniten aromia lehdissä on ennen marjojen kehittymistä, mutta elokuussakaan lehtiä ei tarvitse jättää keräämättä.

– Mustaviinimarjan lehtien aromit ovat stimuloivampia luonnonkasveja ja niiden aromi on maskuliininen. Lehdistä saa hyvää kastiketta laittamalla tehosekoittimeen lehtiä, hunajaa ja lorauksen vettä. Tehosekoittimen tehosta riippuu tarvitseeko kastiketta siivilöidä lopuksi, villiyrtteihin perehtynyt kulinaaristen konseptien luoja ja ruokakirjailija Sami Tallberg neuvoo.

Itse marjoja Tallberg kehottaa käyttämään paitsi jälkiruoissa myös suolaisten ruokalajien valmistuksessa.

– Valkoherukka on Suomen upeimpia marjoja. Sitä voi käyttää siinä missä käyttäisi limeä tai sitruunaa. Lisää valkoherukkaa esimerkiksi savukalan päälle ja muihin kalaruokiin tai mausta grillattu kesäkurpitsa herukoilla. Valkoherukka tuo annoksiin samankaltaista hapokkuutta, jota yleisimmin haemme sitruunasta, valkoviinistä tai etikasta.

Myös punaherukkaa voi hyödyntää samalla tapaa. Mustaherukat sen sijaan sopivat erityisesti pataruokiin, joissa muuten hyödynnetään punaviiniä tai punaviinietikkaa. 


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme