Mainos
Mainos

Voitto Siuntioon! Kalle Tanner on Vuoden Kokki 2018

Kuusi kokki- ja kuusi tarjoilijahuippua selvittivät tiensä Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailujen finaaleihin, jotka käytiin 16.3 Messukeskuksessa järjestetyillä Gastro Helsinki -messuilla.

Vuoden Kokiksi 2018 valittiin Kalle Tanner siuntiolaisesta Villa Störsvikistä. Tanner on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Sundmans Krogissa sekä G.W.Sundmansilla. Tanner kuuluu myös Suomen Bocuse d’Or -valmennusryhmään.

Vuoden Kokki -finaalissa nähtiin Kalle Tanner, Ville Korhonen, Kim Mustonen,Sami Sorvoja, Mikko Kaukonen ja Teemu Boman.

Torstaina käydyissä semifinaleissa kilpailijoiden tuli muun muassa valmistaa yksi kasvipainotteisen, suomalaisia raaka-aineita kunnioittavan annoksen. Semifinaalien yllätystehtävänä oli valmistaa 12 henkilölle amuse -kokoinen annos, jossa pakolliset raaka-aineet olivat hummeri ja Prosecco. 

Perjantain finaaliin selvinneiden kilpailijoiden tehtävänä oli valmistaa tuomareiden maisteltavaksi kahden ruokalajin lounas.

Vuoden Kokki on ruoanlaiton suomenmestaruuskilpailu, jota on järjestetty vuodesta 1995. Ensimmäisen kerran voiton vei Pekka Terävä Michelin-tähdellä palkitusta ravintola Olosta. 

Vuoden Tarjoilija 2018 -finaalissa tehtävät painottuvat palvelukokemuksen luomiseen. Finaalissa kilpailivat Chris Angelov, Noora SipiläHeidi Taskinen, Eveliina Paananen, Heidi Martikainen ja Anna Antinjuntti.

Vuoden Tarjoilija 2018 -tittelillä palkittiin Noora Sipilä helsinkiläisestä ravintola Orasta. 

Sekä Vuoden Kokki että Vuoden Tarjoilija palkittiin 10 000 euron apurahalla.


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme