Mainos
Mainos

Vuoden viinit 2017 on valittu: Voittoon alle 20 euron pullot – näitä hamstrataan kohta Alkosta

Viini-lehti on valinnut perinteiseen tapaan vuoden valko- ja punaviinin. Perinteisesti voittajaviineillä on ollut kova menekki julkistuksen jälkeen.

Näin valinnat tehtiin: Viini-lehden asiantuntijat Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo maistelevat ja arvioivat vuoden aikana kaikki Alkon vakiovalikoiman viinit Viini-lehteä ja Viinistä viiniin -vuosikirjaa varten. Viinit maisteltiin sokkona. Lue lisää valintaperusteista Viini-lehden sivuilta.

Viini-lehti on valinnut vuoden valko- ja punaviinin 2017. Kyseessä on jo neljästoista kerta, kun lehti palkitsee parhaimmat viinit.

Viini-lehden vuoden valkoviini on varsin nuori portugalilainen Redoma Branco 2016 ja punaviini italialainen hurmuri Tommasi Crearo 2014. Vuoden punaviiniksi valittu Tommasi Crearo ylsi myös yleisöäänestyksen voittoon. 

Molemmat viinit jäävät Alkossa alle 20 euron hintaluokkaan, joten pulloille on odotettavissa kova menekki voiton myötä. Esimerkiksi vuonna 2014 vuoden punaviiniksi valittu alle kymmenen euron "kyykkyviini", portugalilainen Quinta das Setencostas aiheutti Alkoon yleisöryntäyksen. Voittajaviineillä on ollut vuosittain kova kysyntä. 

Vuoden valkoviini 2017

iso_554077_2016-135x524

Redoma Branco 2016
Valkoviini / DOC Douro / Portugali
Niepoort Vinhos
Arinto, Códega, Rabigato, Viosinho
16,90 € (0,75 l)

Ruokasuositus: Selkeämakuiset vaaleat liharuoat ja hyvin täyteläiset punalihaiset kalat. Älä tarjoa viiniä liian kylmänä.

Valkoinen Douro-laakson Redoma Branco on osoitus tyylikkäästä hedelmäisyyden ja tammisuuden harmoniasta. Runsas, leveän hedelmäinen ja monivivahteinen tuoksu tuo aromeiltaan mieleen muun muassa persikan, hunajamelonin, sekä kypsän punaisen omenan ja aprikoosin. Runsas maku toistaa tuoksun leveän aromimaailman. Viinissä on lisäksi muun muassa kermaisuutta, pähkinää, kukkaisuutta ja eksoottista hedelmäisyyttä. Leveää makua ryhdittää tammikypsytyksen tuoman rotevuuden lisäksi myös tuntuva, eloisa hapokkuus ja yrttisyys. Kokonaisuus jättää pitkään maistuvan, jämäkän, mutta tyylikkään jälkivaikutelman.

Vuoden punaviini 2017

iso_419467_2014-123x524

Tommasi Crearo 2014
Punaviini / IGT Verona / Veneto, Italia
Tommasi Viticoltori
Cabernet Franc, Corvina Veronese, Oseleta
18,98 € (0,75 l)

Ruokasuositus: Aromikkaat, paistetut tai grillatut tummat liharuoat - myös riista. Kovat ja suolaiset juustot.

Viinistä huokuu rustiikkinen luonteikkuus vivahteikkaan aromikkuuden ja nahkaisuudenkin kautta. Avoin, reilun aromikas tuoksu tuo mieleen kuivatut hedelmät, makeat mausteet, kypsän kirsikan ja orastavan nahkaisuuden. Maku on varsin täyteläinen ja toistaa tuoksun aromit. Viinissä on lisäksi kukkaista aromikkuutta ja tuntuvaa paahteisuutta. Mehukas suutuntuma saa ryhtiä hapankirsikkaisen hapokkuuden lisäksi myös pehmeästä tanniinisuudesta. Viini jättää nahkaisen, rustiikkisen, pitkän jälkivaikutelman.

Lähde: Viini-lehti

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme