Mainos
Mainos

Yhdessä pullossa 49 miljoonaa kuplaa – lue huikeat samppanjafaktat

Tiesitkö, että yhdessä samppanjapullossa on keskimäärin peräti 49 miljoonaa kuplaa? Lue uskomattomat faktat tutusta kuplajuomasta!

Hurja määrä kuplia

Yhdessä samppanjapullossa on keskimääriin huikeat 49 miljoonaa kuplaa. Kuplista voi myös päätellä jotain samppanjan laadusta. Korkealaatuisen samppanjan kuplat ovat yleensä pienempiä kuin huonompilaatuisen.

MUISTA! Kaikki samppanjat ovat kuohuviinejä, mutta kaikki kuohuviinit eivät ole samppanjaa. 

Pullossa todella kova paine

Samppanjapullon paine on hieman yli 6 baaria. Sama määrä painetta on esimerkiksi Lontoon bussin renkaissa. Tavallisen henkilöauton rengaspaine on usein hieman yli kaksi baaria, eli samppanjapullossa on jopa kolme kertaa kovempi paine kuin henkilöauton renkaassa

Kuuluisa samppanjakylpy

Itse glamourlegenda Marilyn Monroe on tiettävästi ainakin kerran kylpenyt samppanjassa. Sen lisäksi hän joi aamulla ensimmäisenä lasillinen Piper-Heidsieck -samppanjaa.

Korkilla huikea vauhti

Ei ole ihme, että ihmiset varovat juhlissa, etteivät osu lentävän samppanjapullonkorkin tielle. Se nimittäin lentää jopa 65 kilometriä tunnissa. Siksi samppanjapullo onkin turvallisinta avata siten, että korkki peitetään pyyhkeellä.

Lähde: Fox News

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme