Mainos
Mainos

Yksinkertainen pakkaus paljastaa ruokakaupassa pientuottajien tuotteet: "Ei ole varaa laittaa rahaa hienoon pakettiin"

Suurienkin ruokakauppojen hyllyille, suurten yritysten tarjoamien tuttujen tuotteiden rinnalle on viime vuosina ilmestynyt jatkuvasti lisää suomalaisten lähi- ja pientuottajien elintarvikkeita.

K-supermarket Arabian kauppias, Sasu Hamina tekee paljon töitä sen eteen, että hän saisi kaupan hyllyille mahdollisimman paljon suomalaisten lähi- ja pientuottajien elintarvikkeita. Tämä on vaatinut vuosien työn, jonka myötä Hamina on saanut tutustua suuryritysten edustajien lisäksi useiden suomalaisten pienyritysten edustajiin, jotka valmistavat tai viljelevät pienellä porukalla tuotteita ruokakauppojen hyllyille.

Yksinkertainen pakkaus on usein pientuottajan käsialaa

Jos tuotteisiin tutustuu ruokakaupassa tarkemmin, saattaa huomata, että useat lähi- ja pientuottajien tuotteet eivät välttämättä vakuuta ulkonäöllään. Hamina kertoi Makuja.fi:lle, että yksinkertaisen pakkauksen ei kannata antaa hämätä ruokakaupassa – vaan niille kannattaa antaa mahdollisuus.

– Vähän erikoisemmat tai yksinkertaisemmat pakkaukset ovat usein niitä, jotka ovat pienempien tuottajien valmistamia. Syynä tähän on se, että heillä ei ole varaa laittaa rahaa eikä muuta siihen hienoon pakettiin, vaan se on jouduttu pitämään yksinkertaisena, Hamina kertoo.

Jos lähi- ja pientuottajien tuotteita on vaikea löytää omasta ruokakaupasta, suosittelee kauppias ottamaan rohkeasti yhteyttä henkilökuntaan.

– Kannattaa kysyä kaupasta vinkkejä, sillä usein paikalla on myyjiä, jotka osaavat kertoa siitä, mitkä tuotteet ovat juuri tämän hetken juttuja, Hamina kertoo.

Hamina toivoo, että yhä useampi suomalainen valitsisi ostoskärryihinsä suomalaisia tuotteita – jotka ovat parhaassa tapauksessa lähi- tai pientuottajien tuotoksia. Jos tuoteselosteisiin tutustuminen tuntuu raskaalta harppaukselta omiin rutiineihin, suosittelee Hamina aloittamaan tiedostavamman kulutuksen hedelmä- ja vihannesosastolta.

– Hedelmien ja vihannesten kohdalla se on helppoa, kun seuraa kaupoissa sitä, että lukeeko tuotteiden kohdalla, että ne ovat tulleet joko suoraan tuottajalta tai ne ovat paikallisia tuotteita, Hamina vinkkaa. 

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme