Mainos
Mainos

Yle: Lakutehtaan nerokas vastaisku: Lakupiipuista tulee tarvittaessa "saksofoneja" tai "merihevosia"

Lakupiippuja valmistava Kouvolan Lakritsi on päättänyt lähteä leikkiin mukaan, jos valvovat viranomaiset vaikeuttavat liikaa tuotteen myymistä, kertoo Yle Uutiset.

Makuja.fi kertoi joulukuussa Suomen uudistuneen tupakkalain yllättävästä vaikutuksesta klassikkomakeiseen, lakupiippuun. Makeistuotteesta ei enää vuodenvaihteen jälkeen ole saanut bonuksia S-ryhmän eikä Keskon kaupoissa, sillä makeinen lasketaan tupakkajäljitelmäksi.

Yle Uutisten haastatteleman Kouvolan Lakritsi -lakutehtaan Timo Nisulan mielestä uudet säännökset ovat järjettömiä.

– Kyllähän tämä on höpöhöpöä maalaisjärjen kannalta. Lainsäätäjällä on kuitenkin toinen näkemys, Nisula kommentoi Ylelle.

Nisula on kuitenkin varautunut taistelemaan vastaan, jos lakupiippujen valmistus ja myynti muuttuisi tulevaisuudessa yhä vaikeammaksi. Nisula on päättänyt, että lakupiipuille voisi vaihtaa toisen nimen, niin maailmassa olisi taas kaikki hienosti.

– Jos valvovat viranomaiset osaavat tämän leikin, niin kyllä mekin osaamme. Lakupiippuhan näyttää myöskin saksofonilta ja myös Kymijoessa elävältä uudelta, ennen tuntemattomalta merihevoslajilta jokihevoselta, Nisula toteaa Ylelle.

Kouvolan Lakritsi valmistaa vuosittain yli 800 000 lakupiippua lähinnä vientimarkkinoille.

Lähde: Yle

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme