Mainos
Mainos

Yle: Miksi niin harva huippukokki on nainen? Kari Aihisen mukaan äitiys on yksi syy – "tämä on niin raju ala"

Ylen Puoli seitsemän -ohjelmassa keskusteltiin eilen torstaina muun muassa siitä, miksi huippukokit eivät ole yleensä naisia.

Puoli Seitsemän -ohjelmassa vieraana ollut huippukokki Kari Aihinen kertoo, että naisen rooli äitinä on yksi merkittävä syy siihen, miksei kokkien joukossa useita naisia nähdä.

– Mimmit synnyttävät ja ovat sitten kotona yhden tai kaksi vuotta, miten sitten ovatkin äitiydet, raskaudet ja imetykset. Kyllä se vaikuttaa, koska tämä on niin raju ala, Aihinen kertoo ohjelmassa.

Aihisen mukaan äitiys ei ole este kokin uralle, mutta alan valtava työmäärä ja työpaikkojen tiuha vaihtuminen tuovat omat haasteensa. Ala menee koko ajan eteenpäin, jolloin tahdissa voi olla hankala pysyä, kun lapset täytyy viedä päiväkotiin ja kouluun.

– Kysyn, että pääsetkö huomenna kahdelta, kun meillä on listanvaihto tai voitko tehdä inventaarion? Vastauksena on, että "saamari kun on lapsi kotona kipeänä". Sitten isi tai äiti on kotona lapsen kanssa, kertoo Aihinen Puoli Seitsemän -ohjelmassa esimerkiksi työelämässä toistuvasta tilanteesta.

Huippukokki sanoo, että aiheesta kysytään häneltä usein ja hänen on pakko olla rehellinen.

Aihinen kuitenkin kertoo rakastavansa lapsia, ja kertoo, että hänen kolmessa ravintolassaan on kuitenkin aina ollut naisia töissä.

Lähde: Yle

***


Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme