Mainos
Mainos

Yleinen säilytystapa kananmunille onkin täysin väärä – siirrä munat välittömästi!

Kananmunien yleinen säilytystapa jääkaapin oven telineessä onkin väärä, väittävät elintarvikeasiantuntijat.

Useimmissa jääkaapeissa on ovessa oma telineensä kananmunien säilyttämistä varten. Elintarvikeasiantuntijoiden mukaan tämä teline on kuitenkin viimeinen paikka jääkaapissa, jossa kananmunia kannattaa säilyttää.

Asiantuntijoiden laatima lista ruoista ja niiden säilytyspaikoista:

Kurkut: Jääkaappiin
Banaanit: Huoneenlämpöön
Voi: Jääkaappiin
Kananmunat: Jääkaappiin (ei oveen)
Suklaa: Kuivakaappiin
Maapähkinävoi: Kuivakaappiin
Perunat: Kuivakaappiin (pimeään ja viileään)
Leipä: Huoneenlämpöön pussissa
Tomaatit: Huoneenlämpöön
Avattu punaviini: Jääkaappiin
Majoneesi: Jääkaappiin
Ketsuppi: Avaamattomana kuivakaappiin, avattuna jääkaappiin
Omenat ja viinirypäleet: Jääkaappiin (pesemättöminä)
Soijakastike: Kuivakaappiin
Sipulit: Kuivakaappiin (pimeään ja viileään)

Kananmunat nimittäin pilaantuvat ovessa nopeammin, sillä ne altistuvat lämpötilan vaihtelulle.

Sama sääntö pätee myös maitoon: suomalaisten suosikkijuomaa ei tulisi missään nimessä säilyttää jääkaapin ovessa.

Säilytä kananmunia viileässä tylppä pää ylöspäin

Mikä sitten on paras säilytyspaikka kananmunille? Tasainen lämpötila on munien säilyvyyden a ja o.

Siipikarjaliiton mukaan munat säilyvät parhaiten:

  • viileä- tai jääkaapissa (n. 12 - 14 astetta)
  • tasaisessa lämpötilassa omassa pakkauksessa
  • tylppä pää ylöspäin

Kananmunat kannattaa aina säilyttää se tylpempi puoli ylöspäin, koska kananmunan tylpällä puolella on pieni ilmakupla. Säilyvyys heikkenee, jos laittaa terävän pään ylöspäin.

Lähde: Daily Mail

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme