Mainos
Mainos

Yllättävä raaka-aine tekee perunamuusista parempaa: "Tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta!"

Perunamuusista saa vieläkin parempaa lisäämällä joukkoon lopuksi kananmunan keltuaisia.

Perinteinen perunamuusi tehdään keittämällä perunat ja lisäämällä joukkoon voita, maitoa ja suolaa. Muusista saa kuitenkin vieläkin herkullisempaa, kun joukkoon lisää lopuksi kananmunan keltuaisia.

Perunat kannattaa lisäksi keittämisen sijaan paahtaa pellillä uunissa, vinkkaa ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki Muna-keittokirjassaan.

– Lupaan, että tämän jälkeen teillä ei haluta syödä enää muuta muusia! lupaa Mansikkamäki kirjassaan.

Perunalajikkeeksi sopivat parhaiten pienet puikulaperunat. Vaihtoehtoisesti voi käyttää rosamundaa.

Vieläkin herkullisempi muusi syntyy näin:

  • 1 kg perunoita
  • 200 g voita
  • 2 dl kermaa
  • 4 keltuaista
  • 2 tl suolaa
  • hyppysellinen muskottipähkinää

Perunat paahdetaan ensin kuorineen pellillä 200 asteessa noin 45 minuutin ajan. Kypsät perunat kuoritaan vielä kuumina. Sulata voi ja kuumenna kerma höyryäväksi. Sekoita voi ohuena norona perunoiden joukkoon murskaten perunat käsisurvimella tai sähkövatkaimella.

Erottele keltuaiset omaan kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää keltuaiset joukkoon ohuena norona ja kaada lopuksi kerma. Muussaa, kunnes koostumus on pehmeää. Mausta suolalla ja muskottipähkinällä. Tarjoile heti.

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme