Mainos
Mainos

Amerikkalainen saarnaajapastori Graham ei vain julistanut sanaa, vaan oli myös terveysintoilija. Hän esimerkiksi jauhatti vehnäjauhonsa kuorimattomista, kokonaisista jyvistä saadakseen terveellisempää leipää. Siitä grahamjauho.

20 sämpylää

  • 50 g hiivaa
  • 5 dl vettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruishiutaleita
  • 8 dl grahamjauhoa
  • n. 4 dl erikoisvehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen, sekoita ja vaivaa loput ainekset nesteeseen sileäksi taikinaksi. Vaivaa kunnolla, peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina hyvin leivinpöydällä. Pyöritä kaksi pitkää säiettä ja leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista sämpylöitä ja nosta ne leivinpaperille pellille. Peitä leivinliinalla ja anna nousta 20 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä otettuasi ne uunista ja jäähdytä ritilällä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme