Mainos
Mainos

Suomalaiset valitsivat Agricola.fi-sivuston verkkoäänestyksessä neljän vaihtoehdon joukosta Makeaa murmelin täydeltä -bloggarin Heidi Harjulan kehittelemän puolukka-valkosuklaaleivoksen Suomen viralliseksi Agricola-leivokseksi vuonna 2014. Kokeile kotona herkun valmistamista!

Ainekset (12 leivosta)

    Pohja

    • 250 g kaurakeksejä
    • 100 g voita

    Marenki

    • 150 g + 15 g sokeria
    • 60 g vettä
    • 115 g valkuaisia

    Täyte

    • 3 dl kuohukermaa
    • 250 g soseutettua puolukkaa
    • 3/4 dl puolukkahilloa
    • 100 g valkosuklaata
    • 5 liivatetta
    • 1,5 rkl puolukkalikööriä

    Valkosuklaavaahto

    • 2 dl kermaa
    • 70 g valkosuklaata

    Valmistusohje

    Tee pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla niihin sulatettu voi. Painele neliönmallisen vuoan pohjalle.

    Tee ensin marenki. Mittaa vesi ja sokeri (150 g) kattilaan ja kuumenna. Mittaa seoksen lämpöä mittarilla, ja kun seos on n. 110-115 asteista, ala vaahdottaa valkuaisia ja sokeria (15 g). Tee vaahdosta paksua, mutta vielä pehmeää. Kun sokeriliemi on 120-asteista, kaada se ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon samalla vatkaten. Vatkaa vaahtoa niin kauan, että se jäähtyy.

    Soseuta puolukat, vaahdota kerma. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sekoita puolukkasose ja hillo marenkivaahdon joukkoon. Sulata valkosuklaa, sekoita täytteeseen ohuena nauhana. Liuota liivatelehdet kuumennettuun likööriin ja sekoita täytteeseen. Kääntele lopuksi kermavaahto joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään neljä tuntia.

    Vaahdota kerma ja sekoita sulatettu, jäähtynyt suklaa joukkoon. Pursota ruusukkeiksi leivospalojen päälle, koristele suklaakoristeilla ja puolukoilla.

    Resepti: Heidi Harjula

     

    Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme