Mainos
Mainos

Tässä oikea vanhanajan kaalikääryleresepti.

4 annosta

  • 2 kaalinkerää à 1½kg
  • 300 g naudan jauhelihaa
  • 300 g porsaan jauhelihaa
  • 1 dl riisiä
  • 2 dl vettä
  • 6 dl paistinlientä ja kaalilientä
  • 1 liemikuutio
  • ½ tl valkopippuria
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 1 keltuainen
  • 2 dl maitoa
  • 1½ tl suolaa
  • 50 g voita tai margariinia
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • kaalilientä
  • 1 liemikuutio
  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 rkl vehnäjauhoja

Valmistusohje

1. Poista kannat kaalinkeristä ja keitä kaali kevyesti suolatussa vedessä. Irrota lehdet sitä mukaa kun ne pehmenevät ja ne saa helposti irti. Ota keitinliemi talteen. Hienonna sipuli ja kuullota sitä voissa ruskistamatta. Keitä riisiä noin 20 minuuttia kannen alla vedessä, johon lisäät liemikuution. Sekoita naudan ja possun jauhelihat, keitetty riisi, valkopippuri, sipuli, kananmuna, keltuainen, maito ja suola löysäksi taikinaksi. Pane jokaiselle kaalinlehdelle 2-3 lusikallista (noin ½ dl) taikinaa. Kääri lehdestä paketti ja aseta kääryleet tiiviisti liitoskohta alaspäin voideltuun uunivuokaan.

2. Sulata voi ja sekoita siirappi, voitele kääryleet sekoituksella. Kypsennä 175 asteessa, käännä 40 minuutin kuluttua ja kypsennä vielä 20 minuuttia. Valele kääryleille kaalin keitinlientä, jos ne näyttävät kuivilta. Peitä vuoka alumiinifoliolla ja kypsennä vielä 20 minuuttia (koko kypsennysaika on 80 minuuttia).

3. Ota vuoka uunista ja kaada varovasti paistinliemi kulhoon. Pidä kääryleet lämpiminä folion alla. Tee paistinliemestä kastike: sekoita siihen kaalilientä niin että nestettä on yhteensä 6 desilitraa. Lisää liemikuutio ja kerma. Sekoita vehnäjauhot tilkkaan kylmää vettä ja vatkaa jauheseos liemeen. Anna kastikkeen kiehua 3-5 minuuttia.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme