Mainos
Mainos

Suussa sulava mustikkatorttu saa uuden vivahteen, kun pohjaan lisätään ruis- tai tattarijauhoja.

4 annosta

  • 200 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta
  • 2 dl ruis- tai tattarijauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

Täyte

  • 5 dl mustikoita
  • 1½ dl sokeria
  • 1-2 dl Alpro® soya maustamatonta jogurtin kaltaista luomusoijavalmistetta

Valmistusohje

1. Vaahdota rasva ja sokeri ja lisää vaahtoon maustamaton luomusoijavalmiste. Sekoita leivinjauhe ruisjauhoihin ja kääntele molemmat jauhot taikinaan. Jäähdytä taikina jääkaapissa, jotta se on helpompi levittää piirasvuokiin.

2. Jaa jähmeä taikina paloiksi ja levitä puolet paloista margariinilla ja kookoshiutaleilla leivitettyihin piirasvuokiin.

3. Nostele vuokiin mustikat, sokeri ja lopuksi maustamaton luomusoijavalmiste. Painele taikinapalat piirakoiden kansiksi jauhotetuin sormin. Painele levy kansiksi ja pistele haarukalla.

4. Paista 200˚C:ssa uunissa 20-25 minuuttia. Kokonaisen mustikkapiirakan kypsymiseen menee 200˚C:ssa uunissa 30-40 minuuttia.

(MTV3)

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme