Mainos
Mainos

Ankerias on loppukesän ja syksyn kala. Savustettu ankerias on ihana erikoisuus. Tämä resepti toimii herkullisena alkuruokana tai yksinkertaisena lounaana. Viileä olut ja ehkä pieni snapsi sopivat hyvin lisäksi... Halutessa munankeltuaiset voi tarjoilla erikseen pienistä kupeista.

Neljälle

  • 200 g savustettua ankeriasta viipaleina
  • 4 siivua maalahden limppua tai muuta tummaa, makeahkoa leipää
  • voita
  • 1 nippu ruohosipulia
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

1. Voitele leipäviipaleet voilla ja peitä ne hyvin ohuin ankeriasviipalein. Hienonna ruohosipuli ja ripottele kalan päälle.

2. Erottele munanvalkuaiset keltuaisista esimerkiksi antamalla valkuaisen valua sormien läpi kulhoon keltuaisen jäädessä kokonaiseksi kämmeneen. Valkuaisista voit esimerkiksi valmistaa marenkia tai ne voi pakastaa myöhempää käyttöä varten.

3. Tee ruohosipulikekoihin syvennykset ja liu'uta keltuaiset paikalleen, tai tarjoile keltuaiset erikseen pienistä kupeista, kuten munakupeista.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme