Mainos
Mainos

Top Chef -voittaja Kira Weckman valmisti maukkaan jälkiruoan vierailevana Makuja-kokkina 30.1.2014.

Arequipe-mousse

  • Kondensoitua maitoa 1prk
  • Vispikermaa 4dl
  • Tuorejuustoa 200g
  • Vaniljasokeria 2tl
  • Liivatelehtiä 2kpl / 4g
  • Lisukkeeksi Minttua, Marinoituja hedelmiä, Sitruuna-mantelicrumblea

Sitruscrumble

  • Mantelijauhetta 100g
  • Tummaa ruokosokeria 100g
  • Vehnäjauhoja 100g
  • Ripaus merisuolaa
  • Voita kuutioituna (kylmänä) 100g
  • 1kpl sitruunan kuori

Marinoidut hedelmät

  • Passionhedelmiä 2 kpl
  • Kypsä mango 1kpl
  • Mangososetta

Valmistusohje

Arequipe-mousse:

Kypsennä kondensoitua maitoa kiehuvassa vedessä, purkissaan n. 2 tuntia. Jäähdytä kondensoitu maito huoneen lämpöiseksi. Liota liivate kylmässä vedessä n. 5 min, kuivaa paperin avulla. Vaahdota 3,5dl vispikermaa. Yhdistä kondensoitu maito ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Mausta vaniljasokerilla. Sulata liivate 0,5 dl kermassa. Yhdistä vaahdotettu kerma ja tuorejuustoseos. Lisää sulatetun liivatteen joukkoon hieman massaa, yhdistä sitten liivate lopun massa joukkoon nuolijalla sekoittaen tasaiseksi. Tarkista maku ja aseta kylmään odottamaan tarjoilua.

Sitruscrumble:

Raasta pestyn sitruunan kuori. Yhdistä kuivat ainekset kulhossa. Yhdistä voikuutiot ja raastettu sitruunan kuori. Nypi voi kuivien aineiden joukkoon. Levitä taikina murusiksi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Laita pakastimeen noin 10 minuutiksi odottamaan paistoa. Paista keksimurua 160C –asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, välillä sekoitellen jotta murusta tulee kauttaaltaan kullanruskeaa. Jäähdytä ennen tarjoilua.

Marinoidut hedelmät:

Kuutioi mango. Mausta mango tuoreella passion hedelmällä ja mangososeella. Lisää halutessasi tomusokeria.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme