Mainos
Mainos

BBQ-kylkiluut sienirisoton kera

Valmiit kastikkeet ja marinadit helpottavat monesti ruoanlaittoa. Tässä käytämme valmista BBQ-kastiketta, amerikkalaistyyppistä grillikastiketta, joita on kaupanhyllyillä monenmakuisia. Valitse mieleisesi ja ihastuta ruokailijat tällä mehevän makoisalla aterialla – josta osan saa syödä rasvaa tihkuvin sormin!

Neljälle

  • 1 ½ kg paksua siankylkeä annospaloiksi leikattuna
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 pullo BBQ-kastiketta
  • öljyä

Risotto

  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 4 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 laakerinlehti
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 dl avorioriisiä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 5-8 dl kanalientä
  • 1 rkl parmesaaniraastetta
  • 1 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • parmesaanilastuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Hiero kylkiluihin suolaa ja pippuria. Paahda ne kauniinvärisiksi grillipannussa tai paistinpannussa. Penslaa kylkiluut BBQ-kastikkeella, siirrä uunivuokaan ja paista valmiiksi uunissa, noin 25 minuuttia.

2. Leikkaa herkkusienet paksuiksi viipaleiksi. Sivele ne öljyllä ja paista ne grilli- tai paistinpannulla. Pidä lämpiminä.

3. Silppua salottisipulit ja valkosipulinkynsi ja kuullota ne sekä laakerinlehti oliiviöljyssä. Lisää riisi ja kuullota vielä muutama minuutti. Kaada joukkoon valkoviini, sekoita ja anna kiehua, kunnes se on imeytynyt. Alenna lämpöä ja lisää kanalientä vähän kerrallaan ja sekoittaen. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä hieman "hammasvastusta". Ota kattila liedeltä ja kääntele sekaan parmesaaniraaste, voi, suola ja pippuri. Tarjoile heti parmesaanilastujen, herkkusienten ja kylkiluiden kera. Tuo tarjolle myös ylijäänyt BBQ-kastike.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme