Mainos
Mainos

Benjamin maatilatorin possua "bbq", linssisalaattia ja aiolia

Grillattu possun kylki maistuu linssisalaatin ja aiolin kanssa. Kokeile Kari Aihisen loistavaa reseptiä.

Ainekset

  • 600-800 g luutonta tuoretta viljapossun kylkeä
  • merisuolaa
  • timjamia
  • valkosipulia
  • sitruunan kuorta
  • lihalientä

Bbq-kastike

  • 10 savustettua shalottisipulia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 porkkana
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 2 dl tomaattipyreetä
  • 6 tomaattia
  • 200 g pekonia
  • 4 dl tummaa luomukidesokeria
  • 2 ploa coca-colaa
  • 1 dl tummaa balsamicoa
  • 1 dl punaviiniä
  • 2 rkl worchesterchise-kastiketta
  • 4 rkl sinappia (Dijon)
  • 1 l punaviinikastiketta
  • 1/4 nippu tuoretta timjamia
  • 1 sitruunan kuori
  • 3 rkl siirappia
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl piparjuurta
  • 3 rkl tamarindia
  • mustapippuria ja suolaa

Valmistusohje

Kypsennä possunkylkeä lihaliemessä 82-asteisessa uunissa 48 tuntia. Anna jäähtyä.

Leikkaa ylikypsästä possunkyljestä haluamasi kokoisia paloja. Grillaa possuun kauniit grilliraidat ja glaseeraa lopuksi bbq-kastikkeella.

Paahda vielä pintaa rapeaksi kuivalla pannulla.

Kastike: Paista pekoni kattilassa. Lisää ruskistuneen pekonin joukkoon kuoritut ja pilkotut juurekset ja sipulit. Freesaa muutama minuutti ja lisää joukkoon sokeri.

Karamellisoi, kunnes kattilassa ei ole enää yhtään nestettä. Lisää balsamiviinietikka ja punaviini joukkoon ja keitä kokoon.Lisää tomaattipyree ja tomaatit, freesaa muutama minuutti. Lisää loput ainekset ja hauduta paksuksi kastikkeeksi. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi ja mausta.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme