Mainos
Mainos
Reseptin tarjoaa: Myllyn Paras

Ulkoilun jälkeen maistuu lämmin suolainen piirakka. Leivo pohjataikina itse tai käytä pakastetaikinaa, jota saa myös kevyenä versiona. Täytteenä piirakassa ovat kätevät broilerinfileesuikaleet. Erillaisilla juustoilla voit vaihdella makua ja piirakan keveyttä / rasvaisuutta.

1 piirakkavuoallinen (halkaisija 25-30 cm)

Piirakkapohja

  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja (osa voi olla sämpyläjauhoja)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100 g margariinia tai voita
  • 1 muna
  • 3/4 dl kevytkermaa tms.

Tai

  • 1 pkt piirakkataikinaa (400g pakaste)

Vuoan leivitykseen

  • rasvaa
  • korppujauhoja tai ruiskorppujauhoja

Täyte

  • n. 300 g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
  • 1 iso sipuli
  • 1 tl paprikajauhetta
  • hiven chilijauhetta
  • 3 munaa
  • 2 dl kermaviiliä (1 tlk)
  • 1 rkl persiljaa (tuoretta hieman enemmän)
  • 1-2 dl parmesan- tai emmental-juustoraastetta (n. 50-100 g)

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Sekoita leivinjauhe kulhossa jauhoihin. Sekoita jauhoihin pehmeä rasva. Lisää sekaan muna ja kerma ja sekoita taikinaa sen verran, että se on tasaista. Taputtele taikina voidellun korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Paista pannulla broilerinsuikaleet ja hienonnettu sipuli, mausta paprikalla ja chilillä. Tarkista maku: voit lisätä suolaa, jos suikaleet ovat suolattomia.

Levitä seos piirakkapohjalle. Sekoita munat ja kermaviili sekä persilja ja juustoraaste ja kaada seos piiraan päälle. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilällä 30-40 min, kunnes piiras saa kauniin värin.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme