Mainos
Mainos

Cannoli siciliani on makea herkku. Koristele cannolojen suuaukkojen reunat hedelmillä ja tomusokerilla.

4 hengelle

  • 460 g jauhoja, ekstraa jauhottamiseen
  • 2 rkl kaakaojauhoja
  • hyppysellinen suolaa
  • 2 rkl margariinia
  • 60 ml vettä
  • 120 ml valkoviiniä
  • neitsytoliiviöljyä uppopaistamiseen
  • cannolini-muotteja (putkia, joilla cannolinit muotoillaan uppopaistamisen aikana)
  • 680 g ricotta-juustoa
  • 225 g sokeria
  • 225 g tummaa suklaata, raasteena
  • sokerikuorrutettuja hedelmiä ohuiksi viipaloituina
  • tomusokeria koristeluun

Valmistusohje

- Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää margariini ja sekoita tasaiseksi.

- Lisää joukkoon vesi ja viini, jotta taikinasta tulisi kiinteää.

- Laita taikina kelmun sisään ja anna levätä huoneenlämmössä noin tunnin verran.

- Kaulitse taikina jauhotetulla pinnalla ohueksi, noin 3 mm paksuksi levyksi.

- Leikkaa taikinasta ympyröitä, jotka ovat noin 13 cm halkaisijaltaan. Peitä taikinaympyrät, jotta ne eivät kuivuisi.

- Kuumenna öljy 175 asteeseen.

- Kääri taikinaympyrät muotin ympärille. Paina reunat tiukasti kiinni. Voit kastella saumakohtia hieman vedellä.

- Paista cannolot

- Aseta talouspaperin päälle, anna kuivua ja poista muotista.

- Vispaa ricotta ja sokeri keskenään, kunnes niistä tulee kermamainen seos.

- Lisää suklaa ja sekoita hyvin.

- Pursota täyte kuoriin; aloita keskeltä ja etene kohti suuaukkoja.

- Koristele cannolojen suuaukkojen reunat hedelmillä ja tomusokerilla.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme