Mainos
Mainos

Yksinkertainen alkuruoka, monien suosikki jo vanhoilta hyviltä ajoilta Tukholman Vanhankaupungin Cattelinilla. Ravintola Cattelin tuli tunnetuksi koko Ruotsissa ja Suomessakin Cattelinin Keittokirjan ansiosta. Kirjan kirjoitti Ove Pihl ja se julkaistiin 1978.

Neljälle

  • 300 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • 4 dl rypsiöljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 dl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Sekoita keskenään viinietikka ja sinappi ja lisää öljy hiljalleen. Suolaa ja pippuroi. Tämä on melko suuri annos, joka kyllä säilyy jääkaapissa parikin viikkoa.

2. Puhdista herkkusienet ja viipaloi ne ohuelti. Purista niiden päälle valkosipulinkynsi.

3. Sekoita herkkusieniin vähän kastiketta. On tärkeää, että salaatti sekoitetaan juuri ennen tarjoilua, muuten siitä tulee pehmeää ja harmaata. Sirottele pinnalle persiljasilppua.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme