Mainos
Mainos

Chianti-punaviinissä kypsennetty emmervehnärisotto

Ihmiset ovat taas löytäneet emmervehnän eli farron. Se on oiva vaihtoehto riisille esimerkiksi juuri risotoissa. Muinaiset egyptiläiset uskoivat farron symboloivan vaurautta ja hedelmällisyyttä ja laittoivat sitä vainajien mukaan eväänä tuonpuoleiseen.

4 hengelle

  • 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 3 salottisipulia leikattuna
  • 400 g farron- tai vehnänjyviä
  • 3 kuppia Chianti Classico -viiniä
  • 2 kuppia kasvislientä
  • 2 ruokalusikallista suolaamatonta voita
  • raastettua grana-padano -juustoa
  • Tee näin

Valmistusohje

Pullo Chianti Classicoa ja farrorisotto ovat yhdistelmä, jota eivät kuninkaallisetkaan vierastaisi. Ja eivätkö sanat

- Lämmitä isossa paistinpannussa neitsytoliiviöljy ja yksi ruokalusikallinen voita.

- Lisää sipulit ja paista ne läpikuultaviksi. Lisää venhänjyvät ja jatka sekoittamista.

- Kun farro on vähän paistunut, lisää kuppi viiniä ja anna imeytyä. Sekoita huolellisesti.

- Kun viini on kokonaan haihtunut, kaada 1/2 kuppia kasvislientä. Jatka sekoittamista ja lisää kasvislientä. Toista prosessi kunnes liemi on kokonaan imeytynyt.

- Toista prosessi myös viinin kanssa. Keitä toiset 12-15 minuuttia kunnes seos on al dente.

- Sekoita raastettu grana-padano - juusto ja loput voista pehmeään ja aaltoilevaan risottomassaan. Tarjoile heti.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme