Mainos
Mainos

Chilipadan tekeminen voi olla tieteenlaji, ellei sitä tee cajun-tapaan – silloin se ei ole niin nokonuukaa. Ainekset vain pataan, viileitä juomia sen aikaa, kun pata porisee, ehkä haitarikin esiin ja tanssimaan two-stepiä. Kun chili on valmista, se on höyryävän hyvää, vahvaa ja ihanaa.

Kuudelle-kahdeksalle

  • 500 g karkeaksi jauhettua naudanlihaa
  • 1 sipuli
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 1 ½ rkl sitruunamehua
  • 1 tl sinappijauhetta
  • 2 ½ rkl chilijauhetta
  • 2 tl paprikakjauhetta
  • 2 rkl creole-maustetta
  • 1 purkki punaisia kidneypapuja
  • 3 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Paista sipulia ja jauhelihaa yhdessä fariinisokerin kanssa padassa. Valuta pavut.

2. Lisää tomaattimurska ja sitten sitruunamehu, sinappijauhe, chili- ja paprikajauhe sekä creole-mauste. Kaada viimeiseksi sekaan pavut ja purista joukkoon valkosipulinkynnet.

3. Anna kiehuskella hiljaa ja sekoita silloin tällöin. Pata saa porista ainakin tunnin. Tarkkaile vain, ettei chili pala pohjaan.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme