Mainos
Mainos

Entrecôte kermakastikkeella ja salaatilla

Pihvien aateli on helppo valmistaa Samassa liemessä -ohjelman reseptillä; tarvitaan vain muutama mauste. Juhlavan siitä tekee täyteläinen konjakkikermakastike. Raikas salaatti keventää aterian ja sopii hyvin pihvin seuralaiseksi.

2:lle

  • 2 entrecôte-pihviä
  • 3 valkospulin kynttä, kuorittuna
  • 2 oksaa rosmariinia
  • voita ja öljyä paistamiseen
  • mustapippuria ja suolaa

Konjakkikermakastike

  • n. 4 cl konjakkia
  • 1 dl kermaa
  • 1 dl Creme Fraichea
  • viherpippuria
  • (suolaa)

Vihreä salaatti vinegretillä

  • 1 keräsalaatti
  • 1/4 dl omenaviinietikkaa
  • 1/5 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria 

Valmistusohje

Ota pihvit huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistoa. Lämmitä valurautapannu kuumaksi ja lisää öljy. Kun öljy on tulikuumaa, lisää voi ja valkosipulinkynnet sekä rosmariinnoksat. Mausta pihvit pippurilla ja suolalla kummaltakin puolelta. Paista pihvejä pari minuuttia/puoli, riippuen siitä, miten kypsäksi lihan haluat. Jos valkosipulit alkavat mustua ja palaa, heitä ne pannulta pois, ne ovat jo antaneet makunsa lihalle. Ota pihvit pois pannulta ja anna niiden levätä sen aikaa kun valmistat kastikkeen.

Kaada pihvien paistinpannuun ensin konjakki ja lämmitä miedolla lämmöllä raaputtaen pannusta lihan paistamisesta tulleet maut konjakkiin. Lisää kerma, kiehauta koko ajan sekoittaen ja käännä kastikkeeseen lopuksi creme fraiche. Mausta viherpippurilla ja tarkista suolan määrä.


Tee salaatti. Sekoita kaikki aineet paitsi salaatti isossa salaattikulhossa. Laita salaatinlehdet kastikkeen päälle ja kääntele salaatti vasta pöydässä juuri ennen syömistä.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme