Mainos
Mainos

Espanjalainen munakas ja vesikrassi-persiljasalaattia

Makujen aamussa Marcos Gois. Espanjalainen munakas eli Tortilla Espagnola on loistavaa kesäruokaa. Raaka-aineet ovat yksikertaiset ja ruoka syntyy nopeasti ja helposti.

4 annosta pääruokana / 6-8 annosta pikkusyötävänä

  • 800 g perunoita
  • 2 isoa sipulia
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 7-8 kananmunaa
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Vesikrassi-persiljasalaatti

  • 1 nippu vesikrassia
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suola
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi sipuli.

Kuumenna öljy korkeareunaisella paistinpannulla. Lisää perunat ja sipuli öljyn joukkoon. Kuullota, kunnes perunaviipaleet pehmenevät (n. 15-20 minuuttia).

Riko kananmunat kulhoon. Lisää joukkoon suolaa sekä kuullotetut perunat ja sipuli, sekoita varovasti.

Lisää pieni määrä oliiviöljyä samalle paistinpannulle, jolla paistoit perunat. Kaada peruna-munakasseos pannulle ja paista keskilämmöllä kannen alla 10-15 minuuttia. Kun munakkaan pohja on kypsä (kurkkaa paistinlastan avulla) ja munakas pysyy koossa, kippaa munakas lautaselle ja liu'uta takaisin pannulle. Anna paistua muutama minuutti lisää ja liu'uta sitten munakas takaisin lautaselle. Valmis tarjoiltavaksi!

Sekoita salaatin ainekset keskenään kulhossa ja tarjoile salaatti munakkaan kanssa.

Vinkki: Paistinpannun on hyvä olla teflonpannu. Muuten munakas voi käännettäessä tarttua pannuun kiinni. Pannun halkaisijan olisi hyvä olla noin 24 cm ja reunan noin 5-6 cm korkea, sillä oikeanlainen espanjalainen munakas on paksu ja mehukas.

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme